100 Jaar Mazda: een eeuwige terugblik

100 Jaar Mazda: een eeuwige terugblik

100 JAAR MAZDA

EEN TERUGBLIK OP DE JAREN

2020 markeert een heel speciale gelegenheid voor Mazda: het is het jaar waarin het bedrijf een shinise wordt. In Japan is deze term gereserveerd voor bedrijven met een uitzonderlijk lange geschiedenis en trotse traditie. Op 30 januari, Mazda’s 100ste verjaardag, sluiten ze zich dus aan bij deze exclusieve club – en wat een honderd jaar is het geweest! In deze tijd hebben ze als bedrijf veel bereikt.

Mazda is een fabrikant van kurkproducten veranderd in een inter- nationaal erkende en succesvolle onafhankelijke autofabrikant. Ze hebben de rotatiemotor nieuw leven ingeblazen en een groot aantal van hun eigen baanbrekende technologieën ontwikkeld, waaronder de nieuwste Skyactiv-X, die de grenzen
van de verbrandingsmotor verlegt en al een groot succes is.

Ze hebben een unieke ontwerptaal ontwikkeld die de Japanse traditie combineert met een eigentijdse stijl; menselijk vakmanschap met moderne productie- procedures. Ze hebben iconische modellen gelanceerd die fans al decennia lang bekoren. En ze hebben de harten van miljoenen trouwe klanten over de hele wereld veroverd – niet in de laatste plaats hier in Europa – en in 2019 ongeveer 1,5 miljoen auto’s verkocht. In de afgelopen decennia heeft Mazda schokken en tragedies gezien, evenals enorme successen en overwinningen.

Toekomstperspectief

Deze belangrijke mijlpaal is een kans om terug te kijken en na te denken over enkele van de belangrijke stappen Mazda gebracht heeft tot waar we nu zijn, maar het is ook een kans om naar de toekomst te kijken en te begrijpen wat Mazda te wachten staat.

De komende jaren willen ze het rijplezier voor de klanten blijven perfectioneren. Dat betekent ook dat hun ambitie om een meer premium merk te zijn, zullen blijven waarmaken, iets wat ze bereiken met hun nieuwe generatie producten met hun verfijnde ontwerp en uit- stekende techniek.

Tegelijkertijd zetten ze zich in om de CO2-uitstoot te verminderen met hun multi-oplossingsstrategie – niet alleen op papier, maar in de echte wereld, van well-to-wheel.

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 2 op pagina 41.


Lees verder

© 2022 Boelet

INTERESSANTE LINKS

Home
Magazines
Uitgelicht

BEDRIJVEN

Adverteren

INFORMATIE

Contact
Privacybeleid


Facebook


Instagram


Linkedin

Geef een reactie