Batterijtechnologie

EEN COMPLEXE MATERIE VERKLAARD

Vandaag zijn er twee soorten elektrische auto’s: de minst voorkomende soort zijn auto’s met een brandstofcel op water- stof, die zelf hun elektriciteit produceren. Vandaag gebruik- en nalleen de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo deze technologie. Alle andere elektrische auto’s halen hun stroom uit batterijen. Die komen in allerlei soorten en met verschillende capaciteiten. Een woordje uitleg over dat belangrijke
onderdeel van elektrische auto’s.

Wie het over elektrische (of hybride) auto’s heeft, kan niet om de batterijen heen. Die zijn meestal van het lithium-ion (Li-ion) type, en maken voor- namelijk gebruik van een mengeling van kobalt, mangaan, nikkel, grafiet en nog enkele andere componenten. 

Tegelijk zijn heel wat andere batterijtypes nog in ontwikkeling ofwel al beperkt in gebruik. Het gaat dan om solid state, aluminium-ion, lithium- sulfur, lithium-luchtbatterijen of op grafeen gebaseerde zogenaamde supercapacitatoren.

Terwijl solid state batterijen op termijn een valabel en interessanter alternatief zullen zijn voor lithium-ionexemplaren, hebben de andere technologieën minder potentieel voor de autoindustrie.

Grondstoffen uit Congo

Een van de belangrijkste uitdagingenvandebatterij- productie is natuurlijk het beperkt voorradig zijn van lithium en kobalt, de belangrijkste bestanddelen van lithium-ionbatterijen.

Die batterijen worden namelijk ook gebruikt in laptops, smartphones en andere elektronica, die samen met de auto- industriezowatdehelftvan de totale productie van die mineralen gebruiken. 

De ontginning van die grondstoffen wordt trouwens allesbehalve vergemakkelijkt door het feit dat de grootste kobalt- voorraden zich in de Congolese ondergrond bevinden, waar het niet bepaald politiek stabiel en makkelijk zakendoen is. 

Congo delfde in 2018 niet minder dan 90.000 ton kobalt op, wat talloze keren meer is dan Rusland, Cuba, Australië en de Fillipijnen, die met respectievelijk 5.900, 4.900, 4.700 en 4.600 ton de top vijf vervolledigen.
(Bron: US Geollogiicall Survey)

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 2 op pagina 69.