Mobiliteit na corona

ERWIN COESENS / JUSTLEASE

Sinds enkele jaren is het ook voor ieder privé-persoon mogelijk een wagen te leasen volgens de gebruiken, rechten en verplichtingen van de reeds tientallen jaren gekende ‘Operationele Leasing” voor bedrijven. 

De sectorverenigingen zijnde “Beroepsvereniging van het Krediet” en RENTA hebben in oktober van vorig jaar een duidelijke “Gedragscode Private Leasing” opgesteld en daarmee het pad geëffend om deze vrij recente vorm van financiering voor het privé gebruik van een voertuig, gestructureerd vorm te geven. 

Private Lease was in eerste instantie een product dat gecommercialiseerd werd door de merk gebonden Lease maatschappijen. In een tweede stadium sprongen de grote lange termijn verhuurders op de trein. 

Vandaag is er Justlease een merkonafhankelijke en dealer onafhankelijke private lease partner die samen met Terberg Business Mobility uit de Nederlandse Terberg Group is ontstaan. Over de geschiedenis, het heden en de toekomst van Private Lease laten wij met genoegen het woord aan Erwin Coesens,
General Manager van Terberg Leasing Justlease Belgium.

Hoe de formule in elkaar zit

Private–Lease is een formule waarbij particulier- en voor een langere periode een auto kunnen huren voor een bepaalde duur (minimum 24 maanden) met een vast aantal kilometers. 

De huurder verbindt er zich toe een vaste maandelijkse huur te betalen waarbij een reeks diensten inbegrepen zijn, deze maandelijkse betaling is de enige verplichting van de particulier, na afloop van het contract blijft de wagen,
met al de nazorg, eigendom van de leasemaatschappij.

De contractuele diensten zijn, verzekeringen, onder- houd en herstellingen, banden, 24/7 bijstand, BIV en verkeersbelasting. De privé persoon wordt als klant aanvaard door de maatschappij na een kredietonderzoek dat volledig vergelijkbaar is met wat we doen bij een normaal krediet. 

Dus het parool dat een “verbrande” klant die geen financiering krijgt dan maar “moet leasen” is onwaar want een weigering voor een kredietverlening betekent automatisch ook een afwijzing voor een leasing.

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 2 op pagina 25.