Testrit met de nieuwe Skoda Kamiq

Testrit met de nieuwe Skoda Kamiq

DRIVE INSIGHT

TESTRIT / SKODA KAMIQ

Op een stralende maandagochtend kregen we de sleutels van de nieuwe Skoda Kamiq in de hand. In deze zonnige omstandigheden hadden we de kans om kennis te maken met “de kleine SUV” van Skoda. Skoda “Simply Clever”, maar waar zit nu echt die Skoda intelligentie? Wij ontdekken het voor jou…

Wauw… Een kleine SUV? We zien een uit de kluiten gewassen “hoger midden-klasser” die ons opwacht. Een wagen die strak is in de lijn en veel meer ruimte biedt dan gedacht… Een echte compacte ‘cross- over’.

We willen dadelijk duidelijk zijn: de Skoda Kamiq heeft veel meer talenten. Je zit, doordat het dak hoog is en doordat hij de lengte heeft van een luxe stationwagen, meer dan ruim, zowel vooraan als op de achterbank.

De hogere zitpositie maakt het instappen makkelijk, en verleent je een goed zicht op de weg en het verkeer. Om deze eigenschappen vallen crossovers als de Kamiq in de smaak bij mensen die voor comfort en functionaliteit gaan.

De wagen die ons opwacht valt op, zijn buitenkleur is “Rally Green”, en in de uitvoering Style met enkele opties is dit voertuig zeer rijkelijk uitgerust. Eens in de wagen valt de strakke lijn van het dashboard dadelijk op.

Het grote centraal geplaatste scherm van de digitale “Virtual Cockpit” is een plezier om alle tools en connectiviteiten te bedienen en te volgen. De bestuurderszetel en het stuur zijn in hoogte verstelbaar. Je kunt je zelf een prima zitpositie achter het stuurwiel aanmeten.

Dit testexemplaar is voorzien van een 1.0 TSI driecilinder benzineturbo- motor met 115 pk. Een soepel blok, dat pittig reageert, ook bij lage toeren.

Gekoppeld aan de automatische 7 traps DSG heb je een goede combinatie om vlot op te trekken en toch zuinig te rijden. In het moderne verkeer is dit een wagen die zeer soepel en aangenaam op koppel rijdt en zeer gewillig is in lage toeren.

Wil je de rest van dit artikel lezen? Lees dan verder in magazine editie 1 op pagina 53.


Lees verder

DRIVE insight

TESTRIT / SKODA KAMIQ

Op een stralende maandagochtend kregen we de sleutels van de nieuwe Skoda Kamiq in de hand. In deze zonnige omstandigheden hadden we de kans om kennis te maken met “de kleine SUV” van Skoda. Skoda “Simply Clever”, maar waar zit nu echt die Skoda intelligentie? Wij ontdekken het voor jou…

Wauw… Een kleine SUV? We zien een uit de kluiten gewassen “hoger midden-klasser” die ons opwacht. Een wagen die strak is in de lijn en veel meer ruimte biedt dan gedacht… Een echte compacte ‘cross- over’.

We willen dadelijk duidelijk zijn: de Skoda Kamiq heeft veel meer talenten. Je zit, doordat het dak hoog is en doordat hij de lengte heeft van een luxe stationwagen, meer dan ruim, zowel vooraan als op de achterbank.

De hogere zitpositie maakt het instappen makkelijk, en verleent je een goed zicht op de weg en het verkeer. Om deze eigenschappen vallen crossovers als de Kamiq in de smaak bij mensen die voor comfort en functionaliteit gaan.

De wagen die ons opwacht valt op, zijn buitenkleur is “Rally Green”, en in de uitvoering Style met enkele opties is dit voertuig zeer rijkelijk uitgerust. Eens in de wagen valt de strakke lijn van het dashboard dadelijk op.

Het grote centraal geplaatste scherm van de digitale “Virtual Cockpit” is een plezier om alle tools en connectiviteiten te bedienen en te volgen. De bestuurderszetel en het stuur zijn in hoogte verstelbaar. Je kunt je zelf een prima zitpositie achter het stuurwiel aanmeten.

Dit testexemplaar is voorzien van een 1.0 TSI driecilinder benzineturbo- motor met 115 pk. Een soepel blok, dat pittig reageert, ook bij lage toeren.

Gekoppeld aan de automatische 7 traps DSG heb je een goede combinatie om vlot op te trekken en toch zuinig te rijden. In het moderne verkeer is dit een wagen die zeer soepel en aangenaam op koppel rijdt en zeer gewillig is in lage toeren.

Wil je de rest van dit artikel lezen? Lees dan verder in magazine editie 1 op pagina 53.


Lees verder

© 2022 Boelet

INTERESSANTE LINKS

Home
Magazines
Lidmaatschap

BEDRIJVEN

Adverteren

INFORMATIE

Contact
Privacybeleid

Geef een reactie