Interview met Joost Huys – CEO DEX Groep

Interview met Joost Huys – CEO DEX Groep

Company Insight

JOOST HUYS / CEO DEX GROEP

In de schaduw van de merk gebonden autodealers, die steeds meer in handen komen van grote (veelal buitenlandse) groepen, zijn er zeer goed georganiseerde tweedehandsdealers opgestaan. 

Vele van deze hebben een verleden als traditionele concessiehouder en blinken nu uit met een goed gebalanceerd aanbod van recente tweedehandswagens aangevuld met nieuwe voertuigen van de parallel import uit diverse Europese landen.

In dat aanbod kan je natuurlijk alle merken en prijsklassen terugvinden. In deze categorie van wagen verdelers neemt DEX een steeds belangrijkere positie in. Met een permanent aanbod van meer dan 1000 voertuigen in stock verdeeld over 18 vestigingen (eigen & partners) is DEX toonaangevend en trendsetter in deze categorie van verdelers.

Vandaag hebben wij het genoegen Joost Huys, CEO – oprichter en eigenaar van de DEX groep, aan het woord te laten over het begin, het heden en de toekomst van zijn organisatie.Ik wens meer informatieIk wens meer informatie

Hoe de formule in elkaar zit

Joost Huys (49) begon zijn carrière in de autosector in de Brugse garage Ford-Canada. Joost zijn grootvader had deze Ford Concessie na de Tweede Wereldoorlog op- gericht en als eerbetoon naar de Canadese bevrijders van de stad vernoemd.

Al snel ondervond de huidige DeX zaakvoerder dat het aanbod van één merk te eng was en de bemoeienissen van de invoerder te groot waren.

Zo werd er vijftien jaar geleden besloten een nieuwe strategie uit te werken om niet meer afhankelijk te zijn van één organisatie. De DeX organisatie als multimerken verdeler was geboren.

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 3 op pagina 15.


Lees verder

© 2022 Boelet

INTERESSANTE LINKS

Home
Magazines
Uitgelicht

BEDRIJVEN

Adverteren

INFORMATIE

Contact
Privacybeleid


Facebook


Instagram


Linkedin

Geef een reactie