Garage Jennes: de mensen achter het bedrijf

Garage Jennes: de mensen achter het bedrijf

People Insight

GARAGE JENNES

Voor onze rubriek People Insight zetten wij, traditiegetrouw de loop- baan van een Automotive Coryfee in de kijker. In dat kader spraken we reeds met de CEO bij een invoerder en de vroegere CEO van de top binnen de lease wereld. 

In andere rubrieken kwamen reeds grote buitenlandse investeerders aan het woord en brachten wij vooruit- strevende ideeën over de toekomst van de automotive. Maar we vergaten aandacht te besteden aan wat onze sector groot maakte, wij vergaten de oorsprong van het automobiel bedrijf, de familiale werkplaats die van “vader op zoon” of beter van generatie op generatie uitgroeide tot een moderne concessie.

We vergaten het familiale bedrijf waar de keuken- tafel plaats maakte voor de “Management Meeting Room”.

Het toonbeeld van dit groeiproces vinden we terug in de Garage Jennes. Meer dan zestig jaar geleden werd dit succesverhaal opgestart in de velden tussen Leuven, Mechelen en Brussel. Ondertussen is de Jennes organisatie een voorbeeld binnen de VAG middens in België.

Vandaag laten wij dan ook graag Rudi & Jan Jennes als bezielers van het verleden en de toekomst van garage Jennes, aan het woord. Praten over hun loopbaan is ook praten over de geschiedenis van de Garage Jennes, of hoe de familienaam het bedrijf werd en de ontwikkeling van de loopbaan gelijk loopt met de ondernemingsgroei.Ik wens meer informatieIk wens meer informatie

Ondernemen zit in het DNA

Rudi en Jan zijn respectievelijk de tweede en jongste zoon van Guillaume en Dina Jennes, de stichters van de bekende Garage Jennes aan de Leuvensesteenweg te Boortmeerbeek.

Jos en Luc zijn de andere twee kinderen van de familie, maar zij hebben voor een carrière buiten de automotive gekozen.

Zowel Rudi als Jan zijn afgestudeerd als Handelsingenieur aan de KU Leuven, en na het behalen van hun diploma kwamen ze beiden mee in de zaak van hun ouders. Dit was voor Rudi in 1984, en Jan volgde in 1990. Vandaag zijn beide broers nog dagelijks full-time bezig met het managen van hun bedrijvengroep, waaronder 5 VAG-concessies, een mega-carrosserie, en een uitgebreide immobiliëntak.

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 3 op pagina 8.


Lees verder

© 2022 Boelet

INTERESSANTE LINKS

Home
Magazines
Uitgelicht

BEDRIJVEN

Adverteren

INFORMATIE

Contact
Privacybeleid


Facebook


Instagram


Linkedin

Geef een reactie