Driver Tools Insight

DERK ROODHUYZEN DE VRIES & PAUL VERKINDEREN / FIXICO

Digitalisering is het codewoord dat bij het hedendaags zakendoen hoort. Wij kunnen ons geen productie, handel, service, proces of procedure meer indenken of “online“ hoort bij het nieuwe normaal. Vele van de door ons sinds jaren gekende diensten worden vandaag gefaciliteerd, vereenvoudigd of versneld door een verregaande digitalisering. 

Zo ook de ganse wereld van de koetswerkherstellingen. In die optiek laten wij vandaag Derk Roodhuyzen de Vries als oprichter en Paul Verkinderen Sales Director Belux van Fixico aan het woord.

CC: Fixico is nog vrij nieuw op de Belgische markt. Kunt u een kort overzicht geven van uw prestaties? 

Derk Roodhuyzen de Vries: “We hebben de gehele autoschadeafhandeling gedigitaliseerd. Nadat we begonnen zijn in de B2Cmarkt is de interesse in dit businessmodel voor de B2Bmarkt ook toegenomen. Zowel wagenpark-, verzekerings- en leasemaatschappijen als autoverhuurbedrijven behoren inmiddels tot onze klanten. 

Bij schade aan een voertuig komen vaak veel vragen naar voren: Wat kost de herstelling mij? Welke carrosserie kies ik? Waar kan ik de beste kwaliteit en service krijgen voor mijn herstellingen? We vroegen ons af waarom het mogelijk is dat er zoveel producten en diensten online kunnen worden uitgevoerd, zoals een hotel boeken of een auto kopen, maar geen autoschade afhandelen. Hiermee zijn wij aan de slag gegaan. 

Herstellingen beheren gebeurt nu digitaal

Simpel gezegd: we bieden een innovatieve en digitale manier om herstellingen te beheren. Het hele proces bestaat uit drie afzonderlijke elementen: De bestuurders kunnen eenvoudig schaderapporten online uploaden in onze webapp door foto’s en een omschrijving van de schade toe te voegen. 

Ook kunnen herstellingsafspraken worden gepland en, last but not least, kunnen beoordelingen voor de carrosseriebedrijven worden ingediend. Dit alles werkt met slechts één druk op de knop. Het melden van autoschade en het plannen van een werkplaatsbezoek, soms via meerdere telefoontjes of e-mails, is verouderd en vervelend voor de bestuurder.

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 4 op pagina 54.