Market Insight

WHOLESALES SECOND HANDS / WESTON

In het zog van de snel evoluerende automobiel retailmarkt, ontstonden er door de jaren heen verschillende alternatieve verkoopkanalen, die, vooral in België, de steun en toeverlaat van de steeds groeiende markt kunnen genoemd worden. 

Een belangrijke positie wordt hier ingenomen door de “traders” die grote partijen eind contract voertuigen, over stockwagens ea. remarketing units, vooral voor export, verkopen, en zodoende ademruimte geven aan de dealermarkt. 

David Lhoir is CEO-eigenaar van Weston één van de vooraanstaande spelers op de Automotive Wholesale markt. Wij laten hem graag aan het woord over het vroeger, nu en morgen van de sector en zijn onderneming.

De eerste pagina

Het verhaal begon in 2005 toen ik samen met mijn toenmalige werkgever “Weston” boven de doopvont hield. 2 jaar later kreeg ik de kans om mijn partners uit te kopen. 

“Ik was ervan overtuigd dat we sneller zouden groeien zonder partners, and so we did… 2009 katapulteerde ons in enkele maanden tijd naar het niveau van ‘’de grote jongens” In het oog van de financiële crisis heersten chaos en paniek. Wij voelden ons uiterst comfortabel in deze storm en zagen tal van opportuniteiten. And so it happened…”

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 3 op pagina 32.