Ken je RUFIE al?

EVENTS VOOR AUTOLIEFHEBBERS

RUFIE houdt van het organiseren van evenementen en rondritten voor autoliefhebbers, Het geeft ongelofelijk veel voldoening om petrolheads een paar dagen weg te plukken uit het dagelijkse leven en ze simpelweg te laten genieten. Op het einde van een tour een brede glimlach op ieders gezicht zien, geeft pure adrenaline. Daarvoor doen we het.

Van kindsaf was er de liefde voor het prestigieuze merk Porsche. Ergens rond 2001 besloten we met 4 vrienden de Porsche-fabriek in Zuffenhausen te bezoeken. 

Helemaal begeesterd keerden we terug. Een jaar later volgde een rondleiding in de nieuwe fabriek van Leipzig, waar we de productie van de Carrera GT konden volgen. Een moment voor altijd in het geheugen gegrift. Dat groepje van 4 was ondertussen uitgegroeid tot 15 deelnemers. 

Zo groeide het enthousiasme ieder jaar een beetje meer. Een ander hoogtepunt volgde in 2009 met de opening van het nieuwe Porsche Museum in Zuffenhausen. Een bezoek aan dit knap staaltje architectuur, gecombineerd met nog een paar andere ingrediënten maakte deze trip onvergetelijk. 

Voor meer dan 50 Porsches kregen we van de stad Stuttgart een vergunning om alle wagens te parkeren voor Schloss Solitude. Kenners weten dat Porsche doorheen zijn geschiedenis deze magische plek regelmatig gebruikt heeft om zijn modellen te presenteren.

Een decennium aan autoplezier

Ondertussen zijn we 11 jaar verder en zijn er vele meetings gevolgd. Als we iets organiseren, dan moet het meerwaarde hebben. Dat kan inhouden op een plek komen waar je individueel moeilijk toegang krijgt. 

Het hoeft daarom niet per se exclusief te zijn in de betekenis van duur. Iets heel authentiek heeft evenveel charme.

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 3 op pagina 60.