Een man en zijn droom – Christian Von Koeningsegg

Een man en zijn droom – Christian Von Koeningsegg

Brand Insight: een man en zijn droom

Christian Von Koeningsegg

Voor onze 4de editie van CarCareer Magazine hebben we gekozen om eens een “apart”merk voor te stellen dat voor iedereen tot de verbeelding blijft spreken. Welkom bij Koenigsegg en het bijzonder levensverhaal van de CEO en stichter, Dhr. Christian von Koenigsegg.

Zoals veel jonge mannen was Christian von Koenigsegg als jongen gefascineerd door machines. Hij ging zelfs zo ver dat hij droomde over het maken van zijn perfecte sportwagen. In schril contrast met de rest van ons ging Christian echter door en maakte die droom werkelijkheid – op slechts 22-jarige leeftijd.

Met buitengewone vastberadenheid en visie verkende Christian de grenzen van zowel technologie als innovatie om de Supercar van zijn dromen te creëren: de Koenigsegg CC. Deze wagen was de manifestatie van een droom en de succesvolle voltooiing ervan gaf Christian de moed om door te gaan en zijn zoektocht naar perfectie met anderen te delen. 

Zo werd het autobedrijf dat zijn naam draagt geboren. Het verhaal van Koenigsegg is net zo fascinerend en uniek als de auto’s zelf. Christian was pas 5 jaar oud toen hij voor het eerst een stopmotionfilm uit Noorwegen zag over een fietsenmaker die zijn eigen racewagen bouwt. De film moet indruk hebben gemaakt, aangezien een jonge Christian opgroeide en droomde van het maken van de perfecte sportwagen. Zo’n 17 jaar later, en tegen alle verwachtingen in, deed hij precies dat. Christian toonde al vroeg interesse in design en genoot van de uitdagingen die het ontdekken van nieuwe technische oplossingen met zich meebracht.
Ik wens meer informatie


Ik wens meer informatie

Een tiener boordevol inspiratie

Als tiener stond hij bekend als de beste bromfietstuner in de stad en begin jaren negentig, rond zijn 18e verjaardag, begon Christian serieuzer te werken met technische innovatie en kwam met enkele interessante ideeën.

Een van de innovaties heette de Chip Player. Hij geloofde dat op een dag computer- geheugenchips de gegevens van een hele cd zouden kunnen opslaan en dat het waarschijnlijk een goedkopere manier zou zijn om muziek te kopen en op te slaan. 

Hij voerde een aantal patentonderzoeken uit naar een muziekapparaat dat chips zou afspelen in plaats van schijven. Maar ui eindelijk leek niemand in het idee geïnteresseerd, dus Christian ging verder, niet beseffend dat zijn idee een paar jaar later de norm zou worden.

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 4 op pagina 48.


Lees verder


Download Magazine

© 2022 Boelet

INTERESSANTE LINKS

Home
Magazines
Uitgelicht

BEDRIJVEN

Adverteren

INFORMATIE

Contact
Privacybeleid


Facebook


Instagram


Linkedin

Geef een reactie