Gesprek met Ben Abeloos – Owner AB Automotive

Gesprek met Ben Abeloos – Owner AB Automotive

Company Insight: Ben Abeloos

Owner AB Automotive

Sinds jaar en dag is de naam Abeloos een begrip in het dealerlandschap in de rand rond Brussel. De laatste jaren is AB Automotive, de groep van FORD concessies rond de Familie Abeloos eveneens zeer aanwezig op het front van de digitalisering van processen en verkoopprocedures. Tevens is AB Automotive in Brussel de voortrekker in het ontwikkelen en uitwerken van alternatieve markten om korter bij de klantendoelgroep de producten en diensten voor te stellen. In die optiek was het voor ons meer dan tijd om Ben Abeloos, stichter en, met zijn familie, bezieler van AB Automotive, aan het woord te laten, over wat was, nu is en morgen wezen in automotive land.

Ben Abeloos is eigenaar en algemeen directeur van de groep ABAutomotive en heeft heel zijn professionele carrière in de Automotive sector doorgebracht. Hij is getrouwd met Jessica Van Hecke en vader van 2 kinderen Benjamin en Anouchka die beiden ook actief zijn binnen het familiaal bedrijf. Benjamin staat aan het hoofd van de vestiging in Brussel en Anouchka geeft leiding aan het customer contact center.

In 1985 werd Ben Abeloos de jongste Ford concessiehouder in België toe hij in de voetsporen van zijn vader Felix Abeloos was getreden. Hij bouwde het familiebedrijf Abeloos Automotive uit tot een goed lopende Ford concessie met vestigingen in Sterrebeek en Overijse. In 2005 verkocht hij Abeloos Automotive aan autogroep Beerens.
Ik wens meer informatie


Ik wens meer informatie

Een avontuur met risico’s, maar vooral een sucesverhaal

In 2008 nam Ben Abeloos het in moeilijkheden verkerende Kroymans Belgium over. Kroymans was een grote multimerken groep met dealerbedrijven van o.a. Ford, Opel, Volvo en Jaguar-Landrover. Na een doorgedreven reorganisatie en de doorverkoop van een aantal vestigingen behield Ben Abeloos de Ford concessie in Vilvoorde .

Deze werd omgedoopt in AB Automotive en opende onder die naam zijn deuren in 2009. In 2016 opende AB Automotive hun 2de vestiging in Schaarbeek. In beide showrooms beschikt AB Automotive over het volledige Ford gamma en een uitgebreide keuze aan jonge tweedehandswagens.

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 4 op pagina 13.


Lees verder


Download magazine

© 2022 Boelet

INTERESSANTE LINKS

Home
Magazines
Uitgelicht

BEDRIJVEN

Adverteren

INFORMATIE

Contact
Privacybeleid


Facebook


Instagram


Linkedin

Geef een reactie