Een sterke septembermaand voor tweedehandsvoertuigen

Een sterke septembermaand voor tweedehandsvoertuigen

Market Insight

Een sterke septembermaand voor tweedehandsvoertuigen

Inschrijvingen nieuwe wagens herpakken zich in september (+2,4%) en deze van tweedehands- wagens (+15,1%) blijven voor de vierde maand op rij op hoog niveau. Bij de lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) zien we dezelfde trend voor de maand september 2020: nieuwe voertuigen (+12,1%) overstijgen het niveau van september 2019 terwijl tweedehandse lichte vrachtwagens (+17,1%) sterk blijven scoren. Bij de motorfietsen doen zowel nieuw (+24%) als tweedehands (+30%) het zeer goed.

Filip Rylant, woordvoerder van TRAXIO, vat de situatie als volgt samen: “Na een zwakke augustusmaand overstijgen de september- inschrijvingen van nieuwe personenwagens het niveau van vorig jaar (+2,4%). Dat is voornamelijk te danken aan de levering en inschrijving van eerder dit jaar bestelde wagens alsook van recente acties op onmiddellijk

beschikbare stockwagens. Tweedehandswagens blijven goed scoren (+15,1%) en dat valt grotendeels toe te schrijven aan de onzekerheid bij de consument en de onmiddellijke beschikbaarheid. TRAXIO verwacht dat er dit jaar 20% minder nieuwe wagens zullen ingeschreven worden tegenover een beperktere daling van 5% voor tweedehandswagens. 

De inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen liggen in dezelfde lijn. Voor de zware bedrijfsvoertuigen blijft dit Corona-jaar helemaal een zware dobber met zware verliescijfers voor de nieuwverkoop en een tweedehandsmarkt die het niveau van vorig jaar niet haalt. Verrassend sterk blijven anderzijds de motor- fietsen die deze maand+24% (nieuw) en +30% (tweede- hands) scoorden tegenover september vorig jaar.
Ik wens meer informatie


Ik wens meer informatie

Hun seizoen loopt nu bijna ten einde en we verwachten dat de motorfietssector het jaar zal kunnen afsluiten met een status quo voor de nieuwverkoop en een lichte winst (+5%) voor tweedehands.”

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga voort in editie 4 op pagina 35.


Lees verder


Download Magazine

© 2022 Boelet

INTERESSANTE LINKS

Home
Magazines
Uitgelicht

BEDRIJVEN

Adverteren

INFORMATIE

Contact
Privacybeleid


Facebook


Instagram


Linkedin

Geef een reactie