Interview met Olivier Sermeus – Managing Director Hyundai Belux

Interview met Olivier Sermeus – Managing Director Hyundai Belux

People Insight: Olivier Sermeus

Managing Director Hyundai BeLux

In de galerij van de Automotive Coryfeeën gedijt Olivier Sermeus reeds meer dan tien jaar als de Managing Director Belux van Hyundai. Sinds enkele maanden is hij eveneens COO van de overkoepelende Alcomotive organisatie, in deze functie zal hij alle distributieactiviteiten van Hyundai, Suzuki, SsangYong, Isuzu, MG en Maxus coördineren. Na een lange loopbaan als Directie lid binnen de leasing sector en enkele andere automerken is hij duidelijk de ervaren en hyper professionele gids die Hyundai en de ganse Alcomotive organisatie naar de volgende stap in hun ontwikkeling leidt.

Wij laten Olivier graag aan het woord over zijn loopbaan en over het heden en de toekomst van onze sector.

CC: Wat moeten we weten van Olivier Sermeus?

Olivier Sermeus: “Niet zo heel veel hoor, en Olivier Sermeus is al zeker geen verplichte kennis. Maar wil je me om- schrijven, noem me dan een rasecht buitenmens die een beetje per ongeluk in de autosector gerold is en daar in- tussen bijna dertig jaar in vertoeft. Dat maakt me niet meteen veel jonger… maar het voelt gelukkig nog niet half zo lang.”
Ik wens meer informatie


Ik wens meer informatie

CC: Hoe is je loopbaan te omschrijven?

Olivier Sermeus: “Die begon ooit als Major Account Manager bij Rank Xerox, iets helemaal anders dus. De auto- sector was geen bewuste keuze, maar toen LeasePlan me contacteerde, ben ik daar aan de slag gegaan.

Na nog een periode bij KBC Autolease wilde ik de stap naar de productzijde zetten, en nam ik een risico door de leiding van MG Rover in België over te nemen. Het risico bleek reëel, want het merk verdween even later van de Europese markt.

Maar ik ben bij Kia, Mazda en sinds 2009 bij Hyundai wel altijd in de sector gebleven. En kijk: na goed tien jaar aan het hoofd van Hyundai Belux, vroeg de over- koepelende Alcomotive- groep me om COO te worden… net nadat we ook het intussen herrezen MG aan onze portefeuille hadden toe- gevoegd. Of hoe de cirkel weer helemaal rond is.”

Wil je dit artikel verder lezen?
Ga verder in editie 4 op pagina 8.


Lees verder


Download Magazine

© 2022 Boelet

INTERESSANTE LINKS

Home
Magazines
Uitgelicht

BEDRIJVEN

Adverteren

INFORMATIE

Contact
Privacybeleid


Facebook


Instagram


Linkedin

Geef een reactie