Op de koffie bij Joost Kaesemans: Directeur Communicatie bij Febiac

Op de koffie bij Joost Kaesemans: Directeur Communicatie bij Febiac


PEOPLE INSIGHT

JOOST KAESEMANS
DIRECTEUR COMMUNICATIE VAN FEBIAC

Enkele weken geleden had hij de ondankbare taak om, als Directeur Communicatie bij Febiac, de meer dan verwachte annulatie van het Autosalon 2021 aan te kondigen. Maar Joost Kaesemans had COVID- 19 niet nodig om in de kijker te lopen. Al jaren verzorgt hij met de nodige kennis, passie en gedrevenheid de communicatie over de Automotive sector in de gesproken en geschreven pers. Vandaag leggen wij Joost Kaesemans met plezier op de rooster om hem te horen over zijn loopbaan en zijn visie over onze sector.

CC: Wie is Joost Kaesemans?
Joost Kaesemans: “Joost Kaesemans is een goeie halve eeuw geleden geboren; geboren op twee wielen, als hij zijn vrienden mag geloven. Geef hem een (motor)fiets en hij is in zijn element, ongeacht of het is om ermee te rijden (liefst lang en ver), eraan te prutsen, te onderhouden of herstellen of om gewoon over te filosoferen. Favoriete bezigheid: onderweg zijn, alleen, met vrienden of met het gezin.”

CC: Hoe is uw loopbaan te omschrijven?
Joost Kaesemans: “Na studies Germaanse Talen in Brussel en Leuven ben ik begonnen bij de VRT verkeersredactie. Dat was waar ik van droomde, bij de radio werken. Naast radio is muziek immers die andere grote liefde die ik koester. Daar mocht ik dan naast de dagelijkse files en verkeersproblemen ook wat stukjes brengen over motorfietsen en motorrijden voor Studio Brussel en enkele motormagazines. Tot het aanbod kwam van FEBIAC om verantwoordelijke van de afdeling gemotoriseerde tweewielers van de federatie te worden.
Een jaar later werd ik doorgeschoven naar het woordvoerderschap, een taak die ik nu al meer dan 21 jaar doe, wat mij tot een deel van het meubilair van de federatie maakt. Maar ik ben nog steeds verwonderd door de dynamiek en innovatie- kracht van de branche én bovendien ben ik nooit bang geweest van wat tegenwind. Al waait die de laatste jaren wel heel erg fors soms.”

IK TRACHT GEDEGEN, ONDERBOUWDE ARGUMENTEN TE GEBRUIKEN EN HET BREDE PLAATJE TE ZIEN, TE BEGRIJPEN WAT DE TEGENPARTIJ OF DE KRITISCHE JOURNALIST DRIJFT.

Wilt u dit artikel verder lezen? 
Ga verder in het magazine op pagina 8.


Lees online versie


Download magazine

Geef een reactie