Interview met CEO Waasland Automotive Ben De Groof

Interview met CEO Waasland Automotive Ben De Groof


COMPANY INSIGHT

INTERVIEW MET CEO WAASLAND AUTOMOTIVE BEN DE GROOF

In dit bijzonder jaar heeft onze sector meer dan barre tijden doorgemaakt. De industriële activiteiten van verschillende merken lagen maanden stil. Ingenieurs zaten in verplichte quarantaine en hun ontwikkelingen werden in de wachtkamer gestopt. Concessiehouders dienden wekenlang hun deuren te sluiten en onze sector verloor ongeveer een vierde van zijn omzet. Toch waren er ook enkele lichtpunten tijdens dit besmet jaar. Er zijn dealers die zich specialiseerden en hun activiteiten aangepast hebben aan een veranderende markt. Zij scoorden wel en gooiden hoge ogen. Een voorbeeld in deze categorie is Waasland Automotive. Wij gingen ons oor te luisteren leggen voor alweer een boeiende “Company Insight”.

Een halve eeuw geleden startte Jos De Groof als technieker een garage in het Waasland. Snel groeide de garage uit van een onderhouds– en herstellingswerkplaats over lokaal agent tot “Ford concessiehouder”. Dertig jaar geleden stapte zoon Ben in vader Jos zijn voetsporen en nam de leiding over het dealership.

Vanaf dat moment groeide het bedrijf tot een vooraanstaand en modern mobiliteitsdienstverlener. Met een Ford Store in Beveren, een Ford- en Mazda concessie in Sint Niklaas, een Ford Smart Lab in het Waasland Shopping Center, bandencentrales en een auto accessoire shop is Waasland Automotive dezer dagen alomtegenwoordig.

Vandaag laten wij Ben De Groof, CEO van Waasland Automotive aan het woord over het verleden, heden en vooral de boeiende toekomst van zijn bedrijf.
Gekenmerkt door groei

De geschiedenis van het bedrijf is het verhaal van een constante groei. Vanaf het prille begin werd er gebouwd aan de basis met veel oog voor de dienstverlening naar de klant toe en met een duidelijke visie op de toekomst. Toen een twaalftal jaren terug de onderneming verhuisde naar de huidige vestiging aan het Pareinpark te Beveren was dit een zeer bewuste stap voorwaarts. 

Deze investering en de overname van de Ford concessie in Sint-Niklaas zijn de pijlers van de huidige groep. Door deze basis aan te vullen met twee bandencentrales (Antwerpen Noord en Beveren) en een auto toebehoren shop, werden er verdere stappen gezet naar de multi-dienstverlening in en voor de automobielsector. Omdat de bandenservice bedrijven zich al lang niet meer focussen op het plaatsen van rubber alleen, maken zij deel uit van het ‘one-stop shopping’ totaalconcept waar de Waasland Automotive groep voor staat.

De geboorte van het ford smart lab

In 2019 werd de mogelijkheid geboden om een permanente showroom op te starten in het Waasland Shopping Center. Dit nieuwe retail-concept, “Ford Smart Lab” genoemd, is een showroom waarmee we ons midden in de leefwereld van onze klanten plaatsen. Het was de vijfde “Smart Lab“ ter wereld, en ondertussen werden er nog nieuwe vestigingen in Oslo, Sydney en Shanghai geopend. 

Het eerste “Smart Lab” voor België is gevestigd in Brussel en wordt er beheerd door AB Automotive. Het “Smart Lab” is ontstaan uit de wetenschap dat het aantal concessiebezoeken (en dit werd nog voor coronatijden gemeten) met 70% daalde. Een informele, maar fysieke aanwezigheid in onze “hypergeconnecteerde wereld”, op een plaats waar vele mensen aanwezig zijn, is het middel bij uitstek om met klanten kennis te maken. 

Door de klant tegemoet te komen in zijn leefomgeving en hem in alle rust door de showroom te laten kuieren, bereiken de Ford stores met hun “Smart Lab” een groot aantal automobilisten die momenteel geen Ford klant zijn. In het “Smart Lab” proces willen wij in de eerste plaats de mensen informeren en enthousiasmeren voor de Ford producten.

HET FORD SMART LAB IN HET WAASLAND SHOPPING CENTER IS EEN SHOWROOM WAARMEE WE ONS MIDDEN IN DE LEEFWERELD VAN ONZE KLANTEN PLAATSEN.

Wilt u dit artikel verder lezen? 
Ga verder in het magazine op pagina 18.


Lees online versie


Download magazine

Geef een reactie