DEALER TOOLS

HET VERHAAL EN DE VISIE VAN KURT VANDECASTEELE, FOUNDER LECHIFFRE

Consultancybedrijven groeien als paddenstoelen uit de grond. Meestal zijn zij gericht op één sector en hebben zij hierin nog hun specifieke specialiteit. Wij hadden een gesprek met Kurt Vandecasteele die met “LeChiffre Innovation” een adviesbedrijf op de markt plaatste dat binnen de automobielsector van vele markten thuis is. Lees hier het verhaal van een geboren automotive adept, met een zeer lange staat van dienst in onze mooie sector.

CC: Wie is Kurt Vandecasteele?
Kurt Vandecasteele: “Wel, goede openingsvraag. Ik ben een 40-jarige automotive professional met ondernemersbloed. Ik woon in het pittoreske Wuustwezel, in het noorden van België. Al op jonge leeftijd was ik gepassioneerd door voertuigen en door mensen, een cocktail die achteraf betrekkelijk makkelijk om te zetten was in een succesvolle carrière binnen de automotive branche.”

CC: Hoe is uw loopbaan te omschrijven?
Kurt Vandecasteele: “Divers. Ik ben begonnen op de klantendienst van VAB, waar ik enorm veel leerde over klantencontacten. Maar de lokroep naar blinkende koetswerken weerklonk steeds harder. Ik besloot eraan toe te geven en trok naar het eerste automerk waar ik de vacatures terugvond op de website, en zo geschiedde: ik stapte werkelijk tussen de auto’s. Ik werkte tijdens mijn loopbaan in totaal voor 5 verschillende premium merken. Daar nam ik verschillende rollen op binnen de naverkoop, van service advisor tot aftersales manager, over werkplaatsleider tot verantwoordelijke carrosserie.

Maar terwijl ik in de verschillende dealerships werkte, begon het me te dagen dat die wereld begon te veranderen. Ik besloot voor een automotive softwarehuis te gaan werken, maar ook daar vond ik niet de oplossingen die ik zelf zocht, dus plotsklaps wist ik het: die wereld moest ik zelf creëren.”

CC: Voor wat staat “LeChiffre Innovation”?
Kurt Vandecasteele: “Wij zijn een onafhankelijk consultancy bureau dat automotive wil helpen in een steeds veranderend landschap met innovatieve oplossingen, zowel software, hardware als diensten. Door een team te hebben met elk jaren ervaring in de sector zijn we uitermate waardevol om complexeproblemen op te lossen in eerder korte timeframes.”

CC: Hoe en wanneer is het idee voor de oprichting van “LeChiffre Innovation” ontstaan?Kurt Vandecasteele: “Het idee is in me opgekomen tijdens mijn carrière. Ik zag consoliderende dealergroepen, consoliderende automerken en een terugval hierdoor van mensen op de vloer, terwijl de kennis niet altijd aanwezig bleef. Bij die consolidaties riepen ze op de bovenste verdieping : “Iedereen moet overal, in alle vestigingen hetzelfde werken.” Op de werkvloer waren de tools simpelweg daarvoor niet voorhanden, waardoor een zekere willekeur bovenkwam.

Het viel me later ook op door bij een softwarehuis te werken, dat de dealer en het softwarehuis vaak niet makkelijk kunnen communiceren, of erger nog, de ene bij de andere niet gehoord werd. Naar mijn gevoel kwam daar nog eens bij dat een DMS-systeem vaak gecombineerd werd met een boekhouding, wat het DMS (dealer management systeem) de dictator maakte van het bedrijfsproces.

Dat kon anders, dacht ik en LeChiffre automotive consulting was geboren!”

CC: Wat is de inhoud van de “LeChiffre” dienstverlening voor de automotive sector?
Kurt Vandecasteele: “We hebben 4 pijlers: consultancy, remote consultancy, innovatie & training.

AUTOVERKOOP WORDT STEEDS MEER EEN ONLINE VERHAAL: DE LAATSTE HANDTEKENING, DIE EEN POOSJE GELEDEN NOG IN HET AUTOBEDRIJF GEBEURDE, ZAL ZACHTJESAAN SHIFTEN NAAR EEN ONLINE FORMULIER. GROTE DEALERPALEIZEN ZULLEN STILAAN OVERBODIG WORDEN.

Wilt u dit artikel verder lezen? 
Ga verder in het magazine op pagina 31.