Traxio Presenteert: Eco-Onderhoud

Traxio Presenteert: Eco-Onderhoud


AFTER SALES TOOLS

Traxio presenteert: Eco-onderhoud

Vandaag de dag wordt er in automobielland praktisch alleen nog maar gecommuniceerd over de elektrificatie van onze rijdende vloot en hybride wagens, al dan niet plug-in gestuurd. We hebben de mond vol van nog nieuwere aandrijflijnen voorzien van waterstof, natuurlijk gas of zelfs aan zonnepanelen gekoppelde batterijen. Toch is de hoofdmoot van het rijdend park nog traditioneel voorzien van een benzine- of dieselmotor. Om deze traditionele aandrijflijnen niet uit het oog te verliezen en er zorg voor te dragen dat ook deze krachtbronnen een ecologisch onderhoud kunnen genieten, komt Traxio met het label “ECO-ONDERHOUD”.

WAT EN VOOR WIE IS “ECO-ONDERHOUD?”
“Er bestaat wel degelijk een oplossing om het vervuilingsniveau van auto’s met dieselmotoren in het verkeer te verlagen en zo de geldende normen te halen. Deze oplossing, ondersteund en gerealiseerd door Traxio, heet het ECO ONDERHOUD®.

Het ECO ONDERHOUD® is een eenvoudig systeem dat het mogelijk maakt om motoren met norm EURO 4, EURO 5 of EURO 6, en ook de vorige versies, te herstellen of te reinigen. Zo maken we het wagenpark minder vervuilend en helpen we het milieu te beschermen. 

Bij TRAXIO zijn we dan ook bijzonder trots om deel te nemen aan dit programma waarmee België bij de beste leerlingen van de Europese Unie hoort. Het ECO ONDERHOUD® wordt een onmisbare tool om het huidige wagenpark ecologischer te maken. Het is ook een formidabele gelegenheid om de knowhow van onze leden en alle deelnemende garages te demonstreren. Maar het is vooral een tool voor de autorijdende consument, die hiermee de precieze gezondheidstoestand van zijn wagen op het vlak van vervuilende uitstoot kan te weten komen.
De marktstatistieken zijn duidelijk en vormen de basis van onze studie. In België zijn in 2019 in totaal 556.378 nieuwe wagens en 699.909 tweedehandswagens ingeschreven. Het volledige wagenpark wordt steeds ouder: nu al gemiddeld 9 jaar en 18 dagen. Om het rollende wagenpark ecologischer te maken en beter in regel met de milieunormen, hebben de verschillende regeringen oplossingen aangeraden, zoals het vernieuwen van het wagenpark. 

Als alternatieve oplossing stelt Traxio voor om het bestaande wagenpark aan te pakken en een systeem op te zetten dat het verbrandings- en uitlaatsysteem van oudere wagens reinigt of herstelt, zodat deze wagens kunnen beantwoorden aan de normen EURO4, EURO5, EURO6 en de vorige versies. Deze oplossing moet bijdragen tot een drastische vermindering van de uitstoot door het rollende wagenpark, zonder dit systematisch te moeten vernieuwen. De naam van deze oplossing: het ECO ONDERHOUD®.”

EEN PRECIES VERSLAG VAN DE OORZAKEN EN GEVOLGEN WORDT METEEN GEPUBLICEERD AAN HET EINDE VAN DE ECODIAG, ZODAT WE IN ALLE TRANSPARANTIE AAN ONZE KLANT DE ‘GEZONDHEIDS- TOESTAND’ VAN ZIJN VOERTUIG KUNNEN UITLEGGEN.

Wilt u dit artikel verder lezen? 
Ga verder in het magazine op pagina 38.


Lees online versie


Download magazine

Geef een reactie