De nieuwe Ferrari Omologata

De nieuwe Ferrari Omologata


DREAM CAR

DE NIEUWE FERRARI OMOLOGATA.

Deze maand zagen we een unieke Ferrari tijdens een korte, maar intensieve testrit op Fiorano. Het geluid van de V12-motor klonk ons bekend in de oren. Toch was het pakkende uiterlijk van de wagen uniek en raakt het gegarandeerd een snaar bij de liefhebbers van het merk. Met zijn Rosso Magma-afwerking en verfijnde racekleurstellingen is de nieuwe Ferrari Omologata een duidelijk afstammeling van Ferrari’s rijke GT-traditie uit een geschiedenis van zeven decennia.

D e opdracht kwam van een veeleisende Europese klant: ont werp een excentrieke Ferrari die over de wegen glijdt en comfortabel aanvoelt voor de bestuurder. Verwerk er de waarden en kenmerken in die Ferrari al decennia lang helpt om zich te onder scheiden van de concurrentie en je krijgt de Omologata.

De wagen bevindt zich, in handen van een echte coureur, aan de top van de piramide op het circuit. Het Ferrari Omologataproject nam iets meer dan twee jaar in beslag: vanaf de eerste presentatie van de schetsen (te beginnen met afbeeldingen die een verscheidenheid aan inspiraties bestreken), tot race-erfgoed, sci-fi en verwijzingen naar moderne architectuur. 

Het begon met een idee om een futuristisch ontwerp te creëren met elementen die op een frisse manier opnieuw werden geïnterpreteerd. Hierdoor creëert Ferrari een tijdloze wagen die zeker een blijvende indruk zal achterlaten.
KLASSIEK VS MODERN
Om dit idee tot leven te wekken, werden alleen de voorruit en koplampen als bestaande carrosserie-elementen behouden. Het ontwerp werd ten volste benut om een zeer slank ontwerp te leveren dat wordt bepaald door vloeiende volumes en golvende reflecties.

De zoektocht naar de ultieme touch ging zelfs zo ver dat er een nieuwe kleur rood werd ontwikkeld die past bij het vurige Rosso Magma.

Wilt u dit artikel verder lezen? 
Ga verder in het magazine op pagina 51.


Lees online versie


Download magazine

Geef een reactie