Eddy Haesendonck is CEO & President van de BMW Group Belux. In dit artikel deelt hij met ons zijn verhaal.

People Insight: op gesprek bij Eddy Haesenconk, president & CEO van BMW Group Belux

In deze rubriek zetten wij een vooraanstaande persoonlijkheid uit onze mooie sector in de kijker. Voor onze eerste editie mikten wij zeer hoog. Wie reeds geruime tijd de charts van de verkoopcijfers van nieuwe wagens volgt, kan er niet omheen: BMW zet als Premium Brand” jaar na jaar schitterende cijfers neer. De man die deze resultaten belichaamt, is President & CEO van BMW Group Belux, Eddy Haesendonck. 

Deel dit artikel

Samen met zijn team presteert hij het dag in dag uit om mooie verkoopcijfers in de markt te plaatsen. Over zijn atypische loopbaan, de huidige gang van zaken in de automobielsector en zijn visie op de toekomst laten wij Eddy met genoegen zelf aan het woord. Maak kennis met een boeiend persoon en zijn al even boeiende kijk op onze sector.

Van kindsbeen af had ik een passie voor auto’s. Ik was er rotsvast van overtuigd dat ik “iets met auto’s zou gaan doen”. Ik ben dan ook helemaal onder aan de ladder begonnen. Gedurende mijn studies werkte ik tijdens de vakanties in de carwash of de werkplaats. 

Na mijn legerdienst ging ik als “receptionist na-verkoop” bij een Opel en GM dealer in het Brusselse aan de slag. Ik groeide snel door tot Aftersales Manager. Enkele jaren later vervoegde ik de troepen van BMW in Bornem en startte het volgende parcours van mijn professioneel leven.

Het belang van stakeholders
Tijdens mijn loopbaan heb ik geleerd hoe belangrijk het is rekening te houden met alle “stakeholders” wil je succesvol zijn. Continu tegemoetkomen aan de wensen van je management, je medewerkers, je klanten en ze tegelijk allemaal ‘happy’ houden is niet altijd evident. Zonder de impact op je privéleven te vergeten. 

De mindset van een CEO
Ik heb altijd een positieve en sportief gedreven mindset gehad en die heeft me altijd geholpen om in alle uitdagingen die op mijn parcours lagen de “opportuniteiten” te zien. Mijn grootste voldoening kreeg ik uit realisaties van initiatieven en projecten die niet bij “een leuk idee” bleven haperen, maar die geïmplementeerd werden.  

Ik heb me dan ook nooit actief met mijn eigen carrière bezig gehouden. Ik heb steeds hard gewerkt voor de organisatie. De carrièrekansen kwamen dan vanzelf.

Eddy Haesendonck

Een expatleven
Zo kreeg ik op een gegeven moment het aanbod om naar ons HQ in Munchen te verhuizen om me persoonlijk verder te ontwikkelen en me voor te bereiden op een directiefunctie. Velen romantiseren het leven van een expat, maar in de praktijk is het vaak een zeer onzekere periode. 

Ik vergelijk het graag met de overgang van het zesde leerjaar in je dorpsschool, naar het 1e middelbaar in de stad. In het zesde was je de slimste en de sterkste, twee maanden later sta je plots weer helemaal onderaan. Dat gevoel had ik ook de eerste drie maanden in Munchen, mede gevoed door het feit dat ik nog eens 2 weken per maand in Azië, Oceanië of Afrika op pad was om de collega’s in die markten te coachen in de ontwikkeling van de business. 

Toen heb ik heel veel stamina aan de dag moeten leggen. Zonder mijn doorzettingsvermogen en de empowerende woorden van een paar mentors had ik waarschijnlijk niet doorgezet. Dankzij deze efforts is mijn carrière nog eens in een stroomversnelling gekomen, hoewel ik zoals reeds aangegeven, nooit specifieke ambities vooropgesteld had.

Verder lezen in magazine editie 1 >>

Recent gepubliceerd

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je de beste artikels en/of gepersonaliseerde vacatures ontvangen via e-mail?